Nyheter

Sverige fortsatte att bjuda på bandygodis

Published: 2013-01-30 21:35:08


Norge utgjorde inget hot mot det formstarka svenska landslaget. Efter en tidig urladdning av hemmalaget var det inget snack om saken. Slutsiffrorna skrevs till 10-0 (5-0).

 

Inför finfina publiksiffran 3027 (!) tryckte ett inspirerat Sverige omgående plattan i botten. Norge hängde inte med överhuvudtaget och 3-0 efter 18 minuter – samtliga mål inprickade av Zorkijs Patrik Nilsson – var inte i överkant.

Rysslandsproffset var förövrigt stekhet under första halvlek. Han svarade för fyra av fem fullträffar (4-0 gjordes av Jonas Edling).

I andra halvlek slog Sverige av på takten och motivationen att vinna med nio mål – och därmed överta förstaplatsen från Ryssland – kändes inte som en tillräcklig morot.

Men oron var obefogad – det skulle komma mer bandygodis: Stefan ”X:et” Erixon satte 6-0 (59), Daniel Andersson lurade ned Norges målvakt Christopher Smerkerud på isen och chippade iskallt in 7-0 (63), Daniel Berlin pangade in åttan i krysset (79) och Johan Löfstedts läckra genomåkning resulterade i 9-0 (81) – innan Daniel Andersson stängde boken och fixade tvåsiffrigt med sitt volleyskott i matchens sista minut.

Sveriges förbundskapten, Franco Bergman, var framförallt nöjd med inledningen av matchen.

- Vi fick bra utdelning inledningsvis, vilket gjorde att vi kände oss trygga. Sedan ville vi inte utmana ödet och gå på för hårt med tanke på fortsättningen, sa Bergman och syftade så klart på Rysslandsmatchen i Göteborg på torsdagen och de avslutande matcherna till helgen.

Hammarbys Stefan ”X:et” Eriksson svarade som vanligt för en stabil arbetsinsats och trivdes gott inför de dryga 3 000 åskådarna i Arena Vänersborg.

- Det är kul att spela inför så mycket publik och försöka bjuda på en bra bandy, sa han.

På gott humör var också Norges förbundskapten, Espen Tho, trots att det blev tvåsiffrigt till slut.

- Resultatet är inte så viktigt. Vi ville skapa förutsättningar inför helgen genom att hitta ett spel som fungerar, sa Espen.

Se matchfakta

50/50-lotteriet

Vinstnumret på onsdagens 50/50-lotteri blev 2376. Vinstsumman blev 12 400 kr, och kan hämtas ut under VM-veckan i café Timeout i Arenans entréhall.

 

Author: Per Carlberg
Mail: contact@worldbandy.com

Nyhetsarkiv

Äldre nyheter

Language

Live now


Sweden
-

Sweden

Upcomeing games

Top 10 - Goals

Group A
 • Goals
  Player
  Team

Top 10 - Assists

Group A
 • Assist
  Player
  Team

Top 10 - Penalties

Group A
 • Min
  Player
  Team

Sponsorer

Sponsors